עלי פילו ממולאים בחלבה ורימון ברוטב יין אדום
מאת: ד"ר רני פולק
עלי פילו ממולאים בחלבה ורימון ברוטב יין אדום.
החומרים (12 מנות)
לרוטב
1 כוס יין אדום יבש מסוג שירז
3 כפות רכז רימונים טבעי ללא תוספת סוכר
1 כף סילאן ללא תוספת סוכר
כפית קורנפלור מעורבבת בשתי כפות מים חמימים להסמכה
למאפה
כוס חלבה חוטים
1 רימון מפורק לגרעינים
4 דפים של בצק פילו בגודל 30 ס"מ 35X ס"מ
2 כפות שמן אגוזים לא מזוכך
אופן ההכנה
רוטב
חממו סיר קטן על להבה בינונית והביאו לרתיחה את היין, רכז הרימונים והסילאן.
הנמיכו ללהבה נמוכה ובשלו כ - 15 דקות עד שכמות הנוזל מצטמצמת לחצי.
במידת הצורך הסמיכו עם קורנפלור.
מאפה
חממו תנור ל - 220 מעלות צלזיוס ורפדו תבנית בנייר אפייה.
הניחו עלה פילו אחד על משטח העבודה והברישו אותו בכף שמן.
הניחו עליו עלה נוסף וחתכו ל-6 מלבנים שווים.
הניחו במרכז כל מלבן מעט חלבה וגרגירי רימון.
הביאו את ארבעת הקצוות של המלבן למרכז ולחצו בעדינות לסגירת הבצק. עשו תהליך דומה עם כל מלבני הפילו והמלית.
אפו בחום של 220 מעלות כ- 4 דקות, עד השחמת הבצק.
הגישו מאפה עם כף רוטב.
בתיאבון !